co-creatie

Bij Koninklijke Tichelaar willen wij graag de architect of ontwerper helpen om zijn/haar visie vorm te laten krijgen in keramiek. Daarom werken wij het liefst niet met standaard oplossingen uit een catalogus, maar nodigen de architect/ontwerper uit om vroeg in het proces contact met ons op te nemen zodat we samen kunnen gaan onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. 

De architect ontwerpt en heeft een idee over wat hij vindt, wij hebben de kennis en ervaring in keramiek en glazuren en weten welke mogelijkheden er zijn. Hierdoor versterken we elkaar en brengen ook de architect weer op ideeën. Dit proces kenmerkt zich door; samen werken, ontwikkelen en mogelijkheden te onderzoeken. Wij noemen dit co-creatie. Door zo te werken brengen we vaak de architect op nieuwe ideeën en stimuleren zij ons om de grenzen van de mogelijkheden van keramiek en glazuur op te zoeken. Co-creatie doen we graag zowel voor het ontwikkelen van een keramische huid voor een gebouw of gevel maar ook voor het aanbrengen of verwerken van het keramiek.
 

hoe pakt Koninklijke Tichelaar co-creatie aan? 

Wij bespreken graag al in de ontwerpfase de mogelijkheden en richtingen om zo samen tot een passende keramische vorm en bijzondere glazuur te komen. Daarna kan, in stappen, een ontwikkelingstraject worden ingezet. Dit geeft uiteindelijk het mooiste eindresultaat en de beste garantie dat wat de architect graag wil in haar ontwerp ook gerealiseerd kan worden.

De werkwijze van Koninklijke Tichelaar is helemaal ingericht om de wens van de architect te realiseren. Co-creatie maakt het proces van idee tot realisatie zeer innovatief, dat blijkt wel uit de vele aansprekende architectuur en design projecten die we in samenwerking hebben ontwikkeld. En die in binnen- en buitenland grote bekendheid genieten. 
co-creatie
© 2018 Koninklijke Tichelaar B.V. | Kalkovens 1, 8754 GP Makkum
alle rechten voorbehouden | algemene voorwaarden | privacy beleid | disclaimer | cookies | home