handgemaakte halffabrikaten, onze expertise!

Een keramisch halffabrikaat kan een baksteen zijn of een tegel, maar ook een gevelplaat, steenstrip, dakpan, rietvorst of zgn 3-D vormen, ook wel vormstukken genoemd. Koninklijke Tichelaar heeft alle bekende vormingstechnieken, zoals persen (ram- en handpersen), extruderen en  gieten in huis om elk gewenste vorm halffabrikaat te produceren. Toch kiezen we ervoor om sommige halffabrikaten in te kopen, wat bij bakstenen altijd het geval zal zijn. Als we inkopen dan bespreken en analyseren we nauwkeurig de wens van de klant. Gebruikmakend van onze 400 jaar rijke ervaring met keramiek zoeken we dan wereldwijd naar de juiste oplossing. Een andere keer is het beter om het halffabrikaat zelf te fabriceren. Zelf fabriceren is altijd het geval als een oplossing een combinatie van technieken vraagt. 

Om aan de relevante kwaliteitscriteria te voldoen wordt het eindproduct door een onafhankelijk instituut getest en gecertificeerd. De halffabrikaten die wij maken en gebruiken om te glazuren, voldoen aan de hoogste kwaliteitscriteria en worden regelmatig door een onafhankelijk instituut getest, zo moeten de vormstukken voldoen aan de hoogste kwaliteitscriteria, waarbij naast bijvoorbeeld vorstbestandheid ook certificaten worden afgegeven op diverse mechanische eigenschappen zoals soft- en hard body impact tests, buigsterkte, vochtopname etc. 

alles over vormstukken 

Ten behoeve van de restauratie van keramische gevels en daken, worden door ons keramische vormstukken opnieuw gemaakt. Ook vanuit de hedendaagse architectuur wordt steeds vaker naar deze mogelijkheid gevraagd. Driedimensionale vormstukken, al dan niet geglazuurd, worden door ons over het algemeen gemaakt door middel van slib gieten. Bij grotere aantallen per model kunnen ook stukken worden gemaakt met de strengpers. Met name door de Engelse markt wordt voor dit soort opdrachten steeds vaker een beroep op ons gedaan. De vormstukken voldoen aan de hoogste kwaliteitscriteria, waarbij naast bijvoorbeeld vorstbestandheid ook certificaten worden afgegeven op diverse mechanische eigenschappen zoals soft- en hard body impact tests. 

alles over tegels 

Al meer dan 300 jaar worden door ons Makkumer tegels gemaakt, ook wel ‘witjes’ genoemd. Wij zijn het enig overgebleven bedrijf dat hiervoor nog steeds lokale klei afgraaft en zelf de tinglazuur maakt volgens eigen, geheime recepten. Aansluitend op deze traditionele tegels hebben we een serie van dertig nieuwe glazuren ontwikkeld die we ook aanbrengen op handgevormde tegels, maar hiervan is de klei afkomstig uit Duitsland. In tegenstelling tot de traditionele tegels, zijn deze wél vorstbestand en dus geschikt voor zowel een binnen- als buitentoepassing. 

alles over aardewerk (faience) 

Al meer dan 300 jaar wordt bij ons in Makkum aardewerk gemaakt. Niet zo gek, omdat zeeklei in onze omgeving voldoende voorhanden is. Wij zijn ook het enig overgebleven bedrijf dat nog steeds oorspronkelijk Delfts aardewerk produceert. Hiervoor wordt de lokaal gewonnen klei afgestookt en bedekt met een in eigen huis vervaardigde tinglazuur. Na een tweede keer zorgvuldig stoken ontstaat de zo kenmerkende kleur en glans die met geen enkele ander techniek is te evenaren. Klei is een grondstof dat is ontstaan door erosie en in zuivere vorm veel van het mineraal kaolien bevat. Hoe verder dit sedimentair materiaal van zijn oorsprong is verwijderd door regen, beken en rivieren, hoe meer het kaolien is veranderd en vervuild met andere mineralen. Aardewerk verschilt van porselein doordat de grondstof zeeklei het verst van zijn oorsprong is verwijderd en dus het meest is “vervuild”. De scherf heeft hierdoor een veel grotere porositeit en wordt afgestookt bij slechts 1000 a 1050 graden C. Dit in tegenstelling to porselein dat wordt afgestookt bij de hoogste temperatuur (1300 a 1450 graden C). Steengoed ligt hier tussenin en wordt afgestookt rond de 1200 graden. 

alles over steengoed 

Keramiek bestaat uit meer dan alleen aardewerk. Ook porselein en steengoed vallen onder dit begrip. Klei, de belangrijkste grondstof van keramiek ontstaat door erosie, dat in zuivere vorm veel van het mineraal kaolien bevat. Hoe verder dit sedimentair materiaal van zijn oorsprong is verwijderd door regen, beken en rivieren, hoe meer het kaolien is veranderd en vervuild met andere mineralen. De klei, die voor steengoed wordt gebruikt, wordt gewonnen uit rivierafzettingen. Bijvoorbeeld Duitsland kent een grote productie van steengoed, denk aan de beroemde Keulse potten uit de gelijknamige stad. De porositeit van de scherf ligt tussen die van het aardewerk en porselein in en wordt gestookt rond de 1200 graden Celsius. 

alles over porselein 

Keramiek is een verzamelbegrip voor alle producten die van klei worden gemaakt en is onder te verdelen in aardewerk, steengoed en porselein. Het onderscheid wordt bepaald door de verschillende grondstoffen en de baktemperatuur. Klei, de belangrijkste grondstof van keramiek ontstaat door erosie en bevat in zuivere vorm veel van het mineraal kaolien. Voor de productie van porselein wordt de meest zuivere vorm gebruikt. Dankzij het grote aandeel kaolien heeft de gebakken scherf een erg dichte structuur en kent nauwelijks wateropname. Porselein heeft een afstooktemperatuur die ligt tussen 1300 en 1400 graden Celsius en is hierdoor de hardste keramieksoort.

halffabrikaten
© 2018 Koninklijke Tichelaar B.V. | Kalkovens 1, 8754 GP Makkum
alle rechten voorbehouden | algemene voorwaarden | privacy beleid | disclaimer | cookies | home