Pontsteiger, Amsterdam

Markante stadspoort: Pontsteiger
Krachtig, groots, elegant … de uitstraling van het nieuwe appartementencomplex dat op de kop van de pontsteiger in de Houthaven in Amsterdam-West wordt gerealiseerd, is imposant. Pontsteiger ligt prominent aan het IJ, op de kop van een lange pier. Het spectaculaire gebouw is een ontwerp van Arons en Gelauff architecten. Het is een in het oog springend ontwerp met een open structuur. Om de bijzondere positie in de waterstad te verbeelden heeft het gebouw van een afstand gezien de vorm van een poort. Dichterbij gekomen is zichtbaar dat de Pontsteiger een stoelvorm heeft. De stoel heeft een open rugzijde en is zeven meter opgetild boven de steiger. Daardoor oogt het gebouw verbazingwekkend luchtig.
Dit unieke complex biedt ruimte aan 366 appartementen, waarvan 66 exclusieve koopwoningen tussen de 100 m² en 440 m². Op de begane grond komen publieke voorzieningen zoals hoogwaardige horeca met terrassen aan het water.  Een kleine jachthaven langszij is privé: ‘Alleen voor bewoners’.

Duurzame, blauwe woonwijk
Een magnifieke locatie: Pontsteiger wordt gebouwd op de plek waar jarenlang de aanlanding was van het pontje van de Houthaven naar Amsterdam-Noord. Een fenomenaal uitzicht over het gebied met een uitgebreide industriële geschiedenis. Een gebied dat de komende jaren wordt getransformeerd naar een duurzame woonwijk, gebouwd op zeven groene, autoluwe eilanden in het noordelijk deel van de Spaarndammerbuurt. Voor meer informatie over het project klik hier.

Strak en toch levendig
Koninklijke Tichelaar Makkum ontwikkelde in nauwe samenwerking met de architect een zestal levendige glazuurtinten, die zijn aangebracht op steenstrips van 65 bij 225 mm met een geprofileerd oppervlak. De steenstrips worden vooraf  ingestort in betonelementen en in zijn geheel gemonteerd. Het project wordt uitgevoerd door Ontwikkelingscombinatie Amsterdam Arche (Dura Vermeer/ De Nijs)
Het eindresultaat is straks een prachtige, strakke gevel met een beweeglijke uitstraling die wisselt met seizoenen, weersomstandigheden en hoek van inval.

nieuws
© 2018 Koninklijke Tichelaar B.V. | Kalkovens 1, 8754 GP Makkum
alle rechten voorbehouden | algemene voorwaarden | privacy beleid | disclaimer | cookies | home