Eric Parry Architects

Eric Parry Architects (EPA) realiseert overal ter wereld projecten voor alle denkbare functies – van wonen tot werken en winkelen, van leren tot kijken, luisteren en bezinnen, van spelen tot ontspannen. Naast architectuurprojecten, is EPA betrokken bij projecten die betrekking hebben op de inrichting van de openbare ruimte en bij binnenhuis- en landschapsarchitectuur. Ook andere ontwerpdisciplines behoren tot de ‘huisstijl’ van de architectengroep, zoals de vormgeving van meubels en vloer- en wandbekleding. 

De praktijk van Eric Parry RA bestaat sinds 1983 en in totaal werken bij EPA circa 50 mensen, onder wie ruim 40 architecten. De kern van het bureau wordt gevormd door 14 stafleden, onder wie Eric Parry zelf in de functie van Principal. Eric Parry staat bekend om zijn haast onbegrensde persoonlijke betrokkenheid bij ieder project. De veelvuldig onderscheiden architect heeft een zeer diverse groep getalenteerde architecten en partners om zich heen verzameld, die een gevarieerde mix van ervaring en culturele achtergronden inbrengen. EPA heeft een groot aantal prestigieuze onderscheidingen op haar naam staan, voor zowel commerciële als culturele projecten. Het bureau is in haar thuisland meerdere keren uitgeroepen tot ‘Practice of the Year’. Ook voor restauratie- en renovatieprojecten is EPA meermaals onderscheiden, zoals voor het Holburne Museum of Art in Bath en de fameuze St Martin-in-the-Fields Church aan Trafalgar Square. Voor dit project ontving EPA onder meer de Europa Nostra Award, ingesteld voor uitzonderlijke prestaties ter behoud van het Europese culturele erfgoed.

Parry studeerde architectuur aan de University of Newcastle (1970-1973), de Royal College of Art (1976-1978) en de Architectural Association (1979-1980). Hij bracht een jaar door in Iran, waar hij een studie maakte van nomadische nederzettingen. In 1983, wordt hem de leerstoel architectuur aangeboden aan de University of Cambridge, daarnaast verzorgt hij ook colleges aan Harvard University en the Tokyo Institute of Technology. Eric Parry vervult diverse vooraanstaande functies in de Engelse architectenwereld, waaronder die van President of the Architectural Association in Londen en treedt frequent op tijdens congressen en symposia.

partners
© 2018 Koninklijke Tichelaar B.V. | Kalkovens 1, 8754 GP Makkum
alle rechten voorbehouden | algemene voorwaarden | privacy beleid | disclaimer | cookies | home