Irma Boom

Irma Boom is een in Amsterdam gevestigde grafisch ontwerper gespecialiseerd in het maken van boeken. Gedurende vijf jaar werkte ze (montage en concept / ontwerp) aan het 2136 pagina's tellende  boek SHV Think Book 1996-1896 in opdracht van SHV Holdings in Utrecht. Het Think Book is gepubliceerd in het Engels en Chinees. 

Irma Boom studeerde grafische vormgeving aan de AKI Kunstacademie in Enschede. Na haar afstuderen werkte ze vijf jaar bij het Publicatie- en Printingbureau van de Nederlandse overheid in Den Haag. In 1991 richtte zij Irma Boom Office op, dat nationaal en internationaal werkt in zowel de culturele als de commerciële sector. Tot de klanten behoren het Rijksmuseum Amsterdam, Paul Fentener van Vlissingen (van 1990-2006), Inside Outside, het Museum of Modern Art New York, Prince Claus Fund, Fondazione Prada, Ferrari, Masserati, Vitra International, NAi Publishers, United Nations, OMA / Rem Koolhaas, Rotterdam ;, Koninklijke Tichelaar, Makkum; Aga Khan Foundation, Genève; Yale Press London / Bard Gradute Centre, New York; Serpentine Gallery, Londen. 

Sinds 1992 is Boom “senior critic”  aan de Yale University in de VS, verder geeft ze wereldwijd lezingen en workshops. Ze ontving vele prijzen voor haar boekontwerpen en was de jongste laureaat ooit die de prestigieuze Gutenberg-prijs ontving voor haar complete oeuvre. 
partners
© 2018 Koninklijke Tichelaar B.V. | Kalkovens 1, 8754 GP Makkum
alle rechten voorbehouden | algemene voorwaarden | privacy beleid | disclaimer | cookies | home