Jacob van Rijs (MVRDV)

Jacob van Rijs (Amsterdam, 1964) heeft in 1993 samen met Winy Maas MVRDV opgericht. Met projecten zoals de Villa VPRO en het wooncomplex WoZoCo in Amsterdam, heeft MVRDV een richtinggevende positie verworven in de internationale architectuurscène. 

Projecten van MVRDV zijn onder andere het Nederlands Paviljoen voor de wereldtentoonstelling in Hanover, het Flight Forum in Eindhoven, het Matsudai cultuurcentrum en het Gyre Shopping gebouw in Japan, het Mirador wooncomplex in Madrid en de Silodam en het Lloyd Hotel in Amsterdam. Recentere projecten zijn onder andere een televisiecentrum in Zürich, de Markthal van Rotterdam, een groot aantal woon- en kantoorprojecten in onder andere Nederland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Engeland en China, een masterplan voor een kantoorcampus bij München, de Xinjin Water City bij Chengdu, China, het masterplan Nieuw Leyden en een masterplan voor de agglomeratie van Parijs. 

Het werk van Jacob van Rijs/MVRDV wordt wereldwijd gepubliceerd en heeft international prijzen verkregen, de monografische publicaties FARMAX (1998) en KM3 (2005) illustreren het werk van het Rotterdamse bureau. Jacob van Rijs geeft regelmatig lezingen in binnen- en buitenland, is geregeld lid van internationale juries en vervult diverse gastdocentschappen (onder andere aan de TU Wismar, TU Delft, Akademie voor Bouwkunst Amsterdam, Akademie voor Bouwkunst Rotterdam, AA London, Cooper Union New York, Rice University in Texas, TN Probe in Tokyo en de Universiteit van Madrid en Barcelona). 

partners
© 2018 Koninklijke Tichelaar B.V. | Kalkovens 1, 8754 GP Makkum
alle rechten voorbehouden | algemene voorwaarden | privacy beleid | disclaimer | cookies | home