Bart van Hoek architectuurfotografie en Koninklijke Tichelaar

Musis Sacrum, Arnhem

Jaar: 2015-2017
Locatie: Arnhem
Architect: Van Dongen – Koschuch Architects and Planners
Aannemer: Mertens
Projecttype: architectuur
Materiaal: Vormstukken
Product: keramische tubes, geglazuurd in groen
Koninklijke Tichelaar is benaderd door Van Dongen Koschuch Architects and Planners voor de keramische gevelbekleding voor de uitbreiding van theater Musis Sacrum in Arnhem. 

Het ontwerp is geïnspireerd op de sfeer en het karakter van het instituut Musis Sacrum, de mogelijkheden en eigenschappen van het lommerrijke Musispark en de identiteit van het Gelders Orkest en het MSSA zelf. De uitbreiding wordt vormgegeven als een uitnodigend en alzijdig paviljoen in het park dat het bestaande gemeentelijk monument op eerbiedige manier aanvult en mooi in het landschap is verklonken. De concertzaal heeft achter het podium een grote glazen gevel die fungeert als groen decor tijdens optredens en die te openen is naar het Musispark voor bijvoorbeeld zomeravondconcerten in de buitenlucht. Bestaand en nieuw worden door een gemeenschappelijke plint met elkaar verbonden, waarmee het Musis Sacrum een eigentijdse monumentaliteit verkrijgt die hoort bij een dergelijk muzikaal programma. 

Voor ons bedrijf is dit project een interessante opdracht geweest, omdat we hiervoor speciale “tubes” hebben ontwikkeld, die door de vorm en het formaat zeer uitdagend waren om te maken. 
© 2018 Koninklijke Tichelaar B.V. | Kalkovens 1, 8754 GP Makkum
alle rechten voorbehouden | algemene voorwaarden | privacy beleid | disclaimer | cookies | home