Studio Bell, Calgary

Jaar: 2015-2016
Locatie: Calgary Canada
Architect: Allied Works Architecture
Projecttype: architectuur
Product: tweetal glazuurgroepen in halfmat grafiet en brons, aangebracht op industriële tegels van 34x14,8cm, gemonteerd aan een aluminium frame
De nieuwbouw van het National Music Center is ontworpen door Allied Works Architecture. Het markante gebouw is inmiddels omgedoopt naar Studio Bell en daarmee vernoemd naar haar hoofdsponsor. Koninklijke Tichelaar ontwikkelde in nauwe samenwerking met de architect een tweetal glazuurgroepen in halfmat grafiet en brons, die worden aangebracht op industriële tegels van 34 x  14,8 cm. De tegels worden gemonteerd aan een aluminium frame. Het project weerspiegelt het ontstaan van een nieuw Calgary. 

Het ambitieuze ontwerp van Brad Cloepfil  (Allied Works Architecture) had als inspiratiebron de glans en kleur van muziekinstrumenten en weerkaatst het Canadese landschap. Het prijswinnende project wordt door velen gezien als één van de meest bijzondere architectonische ontwikkelingen die wereldwijd gaande zijn. Het gebouw is in 2016 officieel geopend.
 
© 2018 Koninklijke Tichelaar B.V. | Kalkovens 1, 8754 GP Makkum
alle rechten voorbehouden | algemene voorwaarden | privacy beleid | disclaimer | cookies | home