Kopblok Houthaven/Frame Amsterdam

Jaar: 2015-2019
Locatie: Amsterdam
Architect: Frits van Dongen
Opdrachtgever: ERA-Contour
Projecttype: architectuur
Product: geveltegels met goudkleurige glazuur
De goudglazuur die voor "Kopblok houthaven/Frame" is toegepast, is meer dan 10 jaar geleden ontwikkeld voor het gebouw de Pontsteiger in Amsterdam. Een momenteel iconisch gebouw aan het IJ dat u van 
verre kunt zien. In de lange aanlooptijd naar de realisatie van dit gebouw wenste men een andere uitstraling en veranderde van glazuur. Het naast de Pontsteiger gelegen gebouw “Kopblok Houthaven/Frame” heeft nu gevelbekleding met deze glazuur. Dit soort glazuur wordt ook gebruikt op de stenen voor het Olympic Hotel, gelegen bij het Olympisch Stadion te Amsterdam en voor badkamertegels van het Tiara Hotel te Dubai. Zo ziet u waar de ontwikkeling van een bijzondere glazuur, het onderscheidende van Koninklijke Tichelaar, toe kan leiden.

Het gebouw vormt de beëindiging van de gedifferentieerde verzameling van hogere en lagere bebouwingen van de eerste bebouwingsstrook. Als Kopgebouw van deze strook is het gebouw alzijdig en toont het een strakke, steenachtige gevelstructuur die door middel van de grote glasvlakken en diepe neggen van de gevel van binnenuit een ‘framed view’ van haven en stad creëert. De goud-bronzen tint en materialiteit van de gevels versterken de warme en intieme sfeer en uitdrukking van het gebouw.
© 2018 Koninklijke Tichelaar B.V. | Kalkovens 1, 8754 GP Makkum
alle rechten voorbehouden | algemene voorwaarden | privacy beleid | disclaimer | cookies | home